Alma és narancslé

Természetes és nagyon ízletes frissen facsart gyümölcslevek, amelyek nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek nagyon hasznosak szervezetünk számára. Az ilyen gyümölcsleveket legalább hetente egyszer kell készíteni, és az Önön múlik, hogy melyikből. A gyümölcsök különféle bogyós gyümölcsökkel és zöldségekkel való kombinációja nemcsak felejthetetlen ízt, hanem kettős előnyt is biztosít. Ilyen alma- és narancslevet készítünk belőle. A friss gyümölcslé frissítő íze és kellemes aromája jó hangulatot és vidámságot kölcsönöz az egész napnak. Szóval, az alma- és narancslé készítésének receptje.

Hozzávalók

Közepes méretű zöld alma – 2 db.
Narancs – 2 db.
Cukor – ízlés szerint
Jégkockák – 5-6 darab

Berendezések alma- és narancslé készítéséhez:
Turmixgép
Vágódeszka
Kés
Konyhai törölközők
Szűrőedény
Mély tányér

Készítmény

1. lépés: készítse elő a hozzávalókat

Az almát folyó víz alatt meg kell mosni és konyharuhával szárítani. Ezután egy speciális vagy közönséges késsel távolítsa el az almák héját. A deszkán pedig legfeljebb 1 centiméteres kockákra vágjuk. Ugyanakkor el kell távolítani a magot és a magokat. Térjünk át a narancsra. Mossa meg a gyümölcsöt folyó víz alatt, és törölközővel szárítsa meg. A narancsokat a vágódeszkán egy késsel kettévágjuk, a levét pedig kézzel egy mélytányéron kicsavarjuk.

2. lépés: Vágja fel az almát

Tegye át az apróra vágott almát és a jégkockákat egy tiszta turmixtálba. És egy teáskanál segítségével ízlés szerint adjunk hozzá cukrot.

Zárja le a turmixgép edényét fedéllel, és közepes sebességgel őrölje össze a hozzávalókat, amíg homogén masszát nem kap.

Ezután hozzáadjuk a narancslevet a keverékhez. És keverjük össze további 10 másodpercig. Ezután tálalhatjuk a frissen facsart levét.

3. lépés: Tálaljuk az almát és a narancslevet

Öntse a levét a turmixgépből egy kancsóba vagy azonnal csészékbe. A nagyobb hűsítő hatás érdekében néhány jégkockát tehet a csészébe. Az ilyen gyümölcslevet minden étkezéshez tálalhatod italként. Reggelire pedig krutonnal és kedvenc lekvároddal készítsd el.

Jó étvágyat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *